Gör något åt våldet i Göteborg innan mer våld inträffar!

september 9, 2009 kl. 6:39 e m | Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Vi läser nästan varje dag nu om hur gäng, mindre och större, kastar sten och eldar bilar mm runt förorter i Göteborg.  Här ur METRO:

Ur Metro

Vi kan även läsa om hur brottsoffren mår när detta händer. T.ex. detta: ”Brandmännen tuppar av av tryckvågen”, ”Fick glassplitter i ögat”, ”Ingenting är  sig likt för de inblandade som kämpar sig tillbaka in i vardagen”…  Stenkastningen i Hjällbo

Jag själv tycker att vi bör satsa på mer övervakning på dessa och andra ställen där det förekommer brottsverksamhet! För de som utför detta är kriminella personer, oavsett ålder, och därmed ska de komma in i straffregistret!

Efter detta/samtidigt kan man se över segregeringen i ytterområdena. Hur ser det ut egentligen? Vad saknas? Jag har släkt som bor i ett av dessa ytterområden och de beskriver otrygghet, misshandel och dålig miljö för barnen att växa upp i. De kommer att flytta..

Kvar kommer att bo, tror de jag talat med, barn och ungdomar som får springa omkring för sina föräldrar och bete sig hur som helst mot andra människor.  Jag tror att man måste ställa sig frågorna: Hur kan man göra boendemiljön bättre?  Hur får vi föräldrarna att ta ett eget ansvar för ”sin” gård? Har enkäter sänts ut med frågor om hur de själva vill att området ska se ut och vilka regler som ska gälla?

Nu ger grupper information om hur man ska bete sig mot andra människor, annars får det följder, och jag hoppas att detta kommer att hjälpa. Men först, just nu, måste de kriminella gripas!

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: