Ett västsvenskt handslag för miljön

oktober 29, 2009 kl. 10:26 e m | Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Vid en högtidlig ceremoni på torsdagen, undertecknades en gemensam viljeyttring för ett brett och fortsatt klimatarbete i Västra Götaland.

”Klimatet är vår tids stora ödesfråga! Användningen av fossila bränslen måste minska kraftigt. Detta ska ske genom en mer effektiv energianvändning och en övergång till förnybar energi. I ett gemensamt åtagande och med denna manifestation visar vi att vi är med och agerar NU!”

Bakgrunden till torsdagens manifestation – Ett västsvenskt handslag – är den tvååriga processen ”Smart energi”, som drivits av Västra Götalandsregionen tillsammans med en lång rad aktörer från kommuner, näringsliv, organisationer och akademi. Processen har resulterat i en klimatstrategi för Västra Götaland. Strategin antogs formellt av Västra Götalandsregionens fullmäktige den 8 september.

Huvudmålet med klimatstrategin är att Västra Götaland år 2030 ska vara oberoende av fossil energi. I klimatstrategin har också sex strategiska fokusområden identifierats. Dessa berör boende, transporter och produktion och konsumtion av varor och tjänster. Vid torsdagens manifestation i konserthuset i Göteborg undertecknades den gemensamma viljeyttringen av 60 personer, som representerade bland annat kommuner, näringsliv och akademi i Västra Götaland. Flera uttryckte stolthet över att finnas bland dem som fick möjlighet att vara med i denna första omgång undertecknande.

Landshövding Lars Bäckström undertecknade viljeyttringen och det gjorde även Stenungsunds kommunalråd Ove Andersson:

Ett västsvenskt handslag för miljön

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: