Fokus på miljön och besöksnäringen i Stenungsund!

juni 4, 2010 kl. 4:48 e m | Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Det finns många goda skäl att rösta på Moderaterna i Stenungsund! 

Här är några: Äldreomsorgen, Företagandet, Trafiken och Miljön.

* Vi vill ha en planfri korsning över/under Bohusbanan och arbetet ska ske under nästa mandatperiod! 

* Vi vill utveckla kommunens miljöplan! 

* Vi vill ha ett turistpass i södra Bohuslän för att våra gäster ska kunna färdas samordnat med båt, buss, tåg och cykel: 

Ett turispass ökar tillgängligheten och hållbarheten för turismen! 

Turist- och besöksnäringen är en av de mest betydelsefulla faktorerna för vår regions framtida tillväxt.
Vi har fantastiska möjligheter att tillvarata; färdas till havs, fina badplatser, gränslös historia, vacker natur, rikt kulturliv och färgstarka bohuslänningar.
Sen 1990-talets början har omsättningen inom turismen dubblerats till dagens 23 miljarder kronor i Västsverige, och ca 35 000 personer är sysselsatta. Även om turistnäringen har fördubblats, finns mycket att göra för att fortsätta stötta utvecklingen. Till skillnad från industrin, består turistnäringen av många små aktörer som på olika sätt är helt beroende av varandra och sin omvärld. Det är här i kustzonen det mesta händer när det gäller turismen. All statistik visar att siffrorna kommer att fortsätta öka, vilket innebär att vi för att värna vår natur, kust och miljö måste agera klokt för att inte utarma våra resurser och tillgångar.
De offentliga aktörerna sitter på huvudnycklarna och kan genom politiska beslut exempelvis styra möjligheten att färdas via vägar, hamnar, kollektivtrafik och cykelleder.
Det handlar inte längre om att bygga en motorväg fram till en fabrik, utan det handlar om att se helheten, stora som små. En helhet som är gränslös för besökare. En bra möjlighet skulle kunna vara att södra Bohusläns kommuner erbjuder besökare att köpa ett ”turistpass” med möjlighet att färdas fritt mellan kommunerna via tillgängliga medel och resurser som cykelbanor, båtar, bussar och tåg, kanske t.o m cyklar.
Genom samverkan skulle södra Bohusläns kommuner kunna åstadkomma detta. Då ges besökare optimala förutsättningar att stanna ännu lite längre i vår del av regionen. Detta öppnar i nästa steg för företag att satsa, investera och bygga för fler gästnätter och upplevelser. För att inte tala om arbetstillfällena, besöksnäringen är ofta vägen in på arbetsmarknaden för ungdomar. Det skulle innebära mindre bilar, mer upplevelser och långsammare tempo. Det öppnar för hållbar och småskalig turism och för fler besökare. Av Maria Abrahamson (m), Ledamot och kandidat till Regionfullmäktige

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: