Arbetet med Kulturplanen i VGR har inte kännetecknats av delaktighet och dialog för alla.

november 6, 2010 kl. 11:24 f m | Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

PRESSMEDDELANDE från Kulturrådet: ”Arbetet ute i regionerna har kännetecknats av delaktighet och dialog. Kommuner, kulturinstitutioner, ideella föreningar och fria kulturskapare med flera har varit med och påverkat utformningen av kulturplanerna. Fem regioner ska in i kultursamverkansmodellen från den 1 januari 2011. Tidigare har staten delat ut anslag direkt till kulturinstitutionerna men genom den nya samverkansmodellen tar staten och regionerna nu ett gemensamt helhetsgrepp om hur kulturpengarna till sju kulturområden ska fördelas. I januari beslutar Kulturrådets styrelse om statsbidrag till regional kulturverksamhet. Nästa år kommer ytterligare ett tiotal regioner att presentera sina kulturplaner. Mer information: Läs kulturplanerna

Detta är jättebra då delegering är bra, men..  det är bra att veta om att inte alla har fått vara med i arbetet från politiskt håll, på ett sätt som gjort att fler har kunnat fördjupa sig i kulturplanerna och i samråd fått till en bra Kulturplan.  Presidiet i VGR:s  KN; (S), (FP) och (C) har inte bjudit upp till dans i större utsträckning utan kör sitt eget race som vanligt och det har varit mycket bråttom att få ”fixa till” planen!

Detta styrsätt har gällt det mesta av arbetet under mandatperioden. Vi i (M) har saknat klara direktiv och godtagbara underlag under resans gång. Det verkar som om man inte har tyckt om öppenhet pga oro för påverkan av inriktning och innehåll. Nu ska tyvärr (S) åter styra i regionen, med (MP) denna gången, och hur arbetet i KN kommer att se ut denna gång får vi se. Men skam den som ger sig och här kommer mitt motto väl till pass:

”Inget är omöjligt – Det omöjliga tar bara lite längre tid!”

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: