VALRÖRELSE IGEN..

februari 26, 2011 kl. 5:48 e m | Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

VALRÖRELSE  IGEN.

Den 15 maj blir det omval till Regionfullmäktige, ett mycket viktigt val. Regionen hanterar en rad viktiga frågor, såväl för oss som medborgare och i vår roll som kommunpolitiker.

Sjukvården är den klart tyngsta frågan och för att vi skall få en bild av den ekonomiska betydelsen så förbrukas det strax under 40 miljarder på detta område i regionen.

De satsningar som sker i väg och järnvägsnät är viktiga framtidsfrågor där regionens synpunkter väger tungt.

Inom kulturområdet har regionen ansvar för de stora offentliga institutionerna, t.ex. Göteborgsoperan, länsteatrar och museer, och stödjer dessutom en del kommunal kulturverksamhet.

På miljöområdet har regionen en stödjande roll gentemot kommunerna och olika pilotprojekt blir möjliga tack vare satsningar från regionen.

Det spelar roll hur denna stora organisation leds politiskt, för tillfället är det socialdemokraterna, miljöpartiet, vänstern och sjukvårdspartiet som styr regionen. Denna skulle behöva avlösas av en stabil alliansmajoritet. Vi kan ju se på utvecklingen i Sverige vilken betydelse det har att det förs en klok politik från vår regering inte minst på det ekonomiska området.

Därför är det av största vikt att vi engagerar oss i det kommande valet och att vi blir många som är aktiva. Planeringen börjar nu på såväl regionens som vårt lokala plan. Anmäl gärna nu till våra valledare Helen Andersson och Kent Sylvan vad ni kan tänka er att hjälpa till med. Troligen blir det en hel del alliansaktiviteter, men vi kommer givetvis att driva en egen moderat kampanj.

Ove Andersson, kommunalråd Stenungsund

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: