Arbetslinjen gäller även män i biståndstagarländerna!

mars 8, 2011 kl. 8:54 f m | Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Den 24 februari blev jag på  årsmötet med i svenska FN-föreningen för Stenungsund, Tjörn o Orust invald i styrelsen. Det ska bli fantastiskt roligt att få arbeta för jämställdhet och frihet i detta organ!

Det första jag tänker på när jag sätter mig in i alla biståndsprojekt, där tanken är ”hjälp till självhjälp” som är bäst, ju mer arg blir jag på männen i många av dessa länder!

Kvinnorna sliter dag och kväll med hushåll, barn och arbete på bla åkrarna och när sedan biståndsprojekten ska skötas så är det kvinnorna som även får ta tag i dem – men då på sin lediga tid! Vad gör då männen? De ”hänger”.. 

Typisk bild när män vilar och kvinnor jobbar

Tänk hur mycket mer dessa byar, som får bistånd, kan göra om även männen hjälpte till i större utsträckning. Männens makt över kvinnan är enorm här bl.a. genom att kvinnan hela tiden är gravid. Jag tycker vi kunde ställa större krav – före dessa projekt startar – på männen att de måste hjälpa till (för de nyttjar också stöden) och att de får modernisera sitt sätt att se på kvinnan – hon är en jämlike!

Kvinnorna behöver stöd i denna förnyelseprocess och man bör även ställa krav på kyrkan där dess präster ofta har stor inflytelse i dessa byar – bla att de kan prata positivt om att kvinnan bör få använda p-piller/kondomer om HON vill och att männen måste börja JOBBA!

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: