På måndag 21/11 kl.13 anordnas Upprättelseceremonin..

november 20, 2011 kl. 10:32 f m | Publicerat i Uncategorized | 2 kommentarer

”Bosse har bara en önskan av Anden: -Ta mig med! O, ta mig med till Landet i fjärran! Det är någon som väntar på mig där.  Anden lyfter upp Bosse i sin famn och tillsammans färdas de förbi stjärnorna tills Bosse långt därnere kan se en grön ö, Landet i fjärran.  Nere vid havsstranden står en person som Bosse genast förstår vem det är, hans pappa, som är kung i landet. Hans pappa hade letat efter honom i nio år och nu kan de äntligen återförenas. Och Bosse heter inte alls Bosse utan Mio. I Dunkla skogen möts de av de hundra vita hästarna som låter barnen rida resten av vägen över Morgonljusets bro till Gröna ängars ö. I Rosengården står Mios fader konungen och Mio kastar sig i hans famn: -För min fader konungen tycker så mycket om mig, och jag tycker så mycket om min fader konungen..” 

Liknande drömmar, om en annan fantastisk värld än den de verkligen levde i, hade många flickor och pojkar som bodde i andra hem än sina föräldrars. De kallas för ”barnhemsbarn”.

Nu efter Vanvårdsutredningen anordnas en särskild upprättelseceremoni för de personer som under sin barndom utsatts för övergrepp eller försummelse i social dygnsvård. Ceremonin äger rum i Stockholms stadshus imorgon 21/11 kl. 13-14. 

Det officiella upprättelsetalet till alla drabbade kommer att hållas av riksdagens talman Per Westerberg. Hennes Majestät Drottningen, företrädare för regeringen och riksdagens partier kommer att närvara. Även representanter för kommuner, landsting, myndigheter och organisationer kommer att bjudas in. Ceremonin kommer att direktsändas i SVT1 och på SVT Forums webbplats.

Annonser

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. It’s fantastic that you are getting thoughts from this article as well as from our dialogue made at this time.

  2. It’s going to be end of mine day, except before end I am reading this impressive post to improve my know-how.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: