Är tiden mogen för ett hållbart natur- och kulturturistföretag som Kulturplatsutveckling.nu – kan det bli verkstad av alla möten?

december 10, 2013 kl. 5:10 e m | Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Kulturplatsutveckling.nu

 

Ja, det tror jag! För natur- och kulturarvet är en av de främsta dragarna för att skapa en livskraftig besöksnäring är många idag eniga om efter alla rapporter.

 

Man vet nu att natur- och kulturturismen har en attraktiv målgrupp, som anses mindre säsongsbunden, man reser mer och spenderar mer än andra turister. Man vet även att med rätt investeringar kommer turismen som helhet att kunna sysselsätta fler än 70 000 människor i Västra Götaland år 2025 och att besöksnäringen i Västsverige nyligen hade en årlig omsättning om ca 34 miljarder och sysselsatte ca 26000 personer på helårsbasis.

 

Vi talar även om att kulturen är en grundläggande förutsättning för tillväxt och är en del av samhällsmotorn som ställer krav på djupgående regelbundna förändringar. Detta innebär därmed att politiken måste vara följsamt delaktig för att säkra en hållbar utveckling av kommunernas ekonomi, i landet och i regionen som i kommunerna. 

 

Vi är alla delaktiga i att etablera Västra Götalandsregionen på den kulturturistiska kartan och stärka kunskapen, intresset och ansvarskänslan för regionens kulturarv. Det ligger även i kommunernas intresse att det kommer fram mer kultur och kreativa idéer, att vara ”på tårna” när det gäller att stärka entreprenörskap och företagande inom den kulturella och kreativa sektorn. 

 

Jag är ideellt varit med i hembygdsföreningar och  destinationsutvecklat mm i många år nu men det går sakta. Nu vill jag ha verkstad! Jag vill starta ett natur- och kulturturismföretag  för att få vara delaktig i att än mer aktivt värna, bevara och levandegöra vårt kulturarv – nu och för framtiden!

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: