Tips när du har tid över för att engagera dig för Sverige

oktober 19, 2017 kl. 10:00 f m | Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Vi är nu inne i en tid då många nyanlända ska integreras samtidigt som många är arbetslösa, det är nu hela samhället får tänka till lite extra. Här är ett tips från mig om vad man kan göra för både sig själv och sina medmänniskor i Sverige i väntan på att man ska finna sitt nya arbete:

Hjälp till ideellt med integrationen och dela dina erfarenheter!

Det är alltid bra att engagera sig i olika projekt även om du inte är avlönad för det arbetet, föreningar som arbetar i projekt har inga medel att ge även om man i vissa fall kan söka bidrag inom föreningen för arbetet, men det du i gengäld får är en möjlighet att visa för din omgivning och framtida arbetsgivare att du är aktiv – och samtidigt har ett gott hjärta. Du får även möjlighet att nätverka eftersom du får chanser att träffa både chefer och medarbetare som vet vart behov finns för dig.

Ett bra tillfälle att göra detta är på Rotarys språkcaféer som behöver hjälp av fler frivilliga ”lärare” att samtala och fika med nyanlända. Nyanlända som vill bidra med sin kunskap och lust till vårt samhälle men som saknar orden och flytet i svenska språket.

språkcafe

Ta chansen och prova, du är varmt välkommen så kom och börja hjälpa till! Klicka på bilden så kommer du till ett distrikt för mer information om Rotary:

Rotary.jpg

Fråga om Rotary eller någon annan har ett språkcafé eller liknande hjälparbete igång som du kan hjälpa till med. Lycka till nu! /Helen

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: