Om Helen Andersson

Visitkorten

Helen är en erfaren affärsutvecklare med mångårig arbetserfarenhet inom stora delar av besöksnäringen och den offentliga förvaltningen.

Idag arbetar hon som platschef på Ljungskile Folkhögskola Kurs & Konferens där hon ansvarar för konferens- och hotell- samt restaurangverksamheten. Hennes uppdrag är att hjälpa Folkhögskolan att nå sina mål, via intäkterna från hotell- och restaurangverksamheten, att ge eleverna en bra skola med god undervisning så att eleverna kan bidra i samhället genom sina egna drömmar och personliga livsmål. Hennes personalansvar berör upp till 14 personer och arbetar tätt tillsammans med medarbetarna då det endast är tillsammans man kan lyckas att nå de gemensamt uppsatta målresultaten.

Hon beskrivs som driven och passionerad, är en kreatör som tycker om att blanda in nya tankar i gamla metoder. Genom samarbete och med ett gott ledarskap vill hon visa hur vi kan agera för att gå från att ha fokus på kunden till att utgå från kundens fokus. Hon arbetar med systematiskt hälsa- och arbetsmiljöfrågor, bidrar aktivt till verksamhetsutveckling, regelbunden kompetensförsörjning i schemaläggning samt är delaktig i arbetet för tillämpning av lag- och avtalsfrågor.

Hennes erfarenheter inom marknadsföring och politiken gör att hon är en inspiratör för nätverkande samt trivs med att skapa enkla lösningar till komplexa problem som kräver initiativrika och innovativa tillvägagångssätt. Under hennes utbildning vid Båstads Yrkeshögskola ”Affärsutvecklare för hållbar turism”, gjorde hon bland annat ett hållbarhetsprojekt för kommunerna Orust och Sotenäs för en hållbar besöksnäring som ledde till diplom.

På fritiden arbetar hon i GeoParken Bohusgranit, via Jordbruksverket och Leader, som projektledare för pilotprojektet: ”Ett Gott Värdskap För Ett Hållbart Natur- och Kulturarv” där inledningen läggs i Sotenäs skärgårdsutveckling för att sedan spridas ut i resten av landet under 2018. Här lyfter hon fram digitala lösningar för att tillgängliggöra våra natur- och kulturarv för att dem åter ska fånga allmänhetens intresse så att de kan bevaras inför framtiden. Hon håller föredrag och har tagit initiativ till en broschyr om kulturarven mm.

Hon har även tidigare haft eget tillverkningsföretag till bl.a. nationella som internationella museer, varit ordförande (bl.a. 2010-2014 för Stenungsunds Sociala Myndighetsnämnd) samt ledamot och ersättare olika kommunala och regionala nämnder, och är aktiv i lokala föreningar.

För referens: Sotenäs Kommunstyrelseordförande Mats Abrahamsson mats.abrahamsson@sotenas.se  GeoParken: Ordf. Kent Christensson kentchristensson@gmail.com

Hör av er för ett möte då hon är öppen för nya utmaningar: uddevallahelen@gmail.com

”Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid!”


Annonser

15 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Vilken FIIIIN Blogg du har nu!! Ser super proffsig ut 🙂

  Lätt läst är den oxå. Vilken fin mamma man har 😉 Lycka till i valet, vi är några stycken som röstar på dig här i Strömstad.

  • det kan se ut til at vi er i slekt 😛 Jeg er Uggla slekt selv=)

 2. Hej.
  Hoppas du blir vald.
  Du är så duktig Helen. Tänk du har ett lika gott sinne som din far; han tänkte jämt på alla orättvisor som resande fick utstå.
  Du värnar verkligen för alla.
  //Kram, din faster

 3. Well spoken!
  Lycka till med politikerarbetet.

 4. Även vi i Egypten läser din Blogg. Den är väldigt, som vi säger, koayes (bra). Jag säger också lycka till i valet.

 5. det kan se ut til at vi er i slekt Jeg er Uggla slekt selv=)

  beklager dobbel post:<

 6. Lycka till du är bra.

 7. Tack snälla!

 8. visit

  Om Helen Andersson | Helen Andersson’s Blog

 9. Order & Chaos Online hack

  Om Helen Andersson | Helen Andersson’s Blog

 10. gta 5 Pc beta torrent

  Om Helen Andersson | Helen Andersson’s Blog

 11. fifa 15 triche

  Om Helen Andersson | Helen Andersson’s Blog

 12. free Hacked games

  Om Helen Andersson | Helen Andersson’s Blog

 13. mouse click the up coming post

  Om Helen Andersson | Helen Andersson’s Blog

 14. trucarles

  Om Helen Andersson | Helen Andersson’s Blog


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: